آگاه باشید: آیا می‌دانید در آن شیشه ارزان عسل چیست؟

زنبورداران بریتانیایی خواستار برچسب‌گذاری سخت‌گیرانه‌تر روی ترکیبات سوپرمارکت‌ها برای شناسایی کشورهای مبدا عسل‌های وارداتی هستند؛ زیرا عسل چینی می تواند یک ششم قیمت عسل تولید شده در بریتانیا باشد.

زنبورداران بریتانیایی خواستار الزام سوپرمارکت‌ها و سایر خرده‌فروش‌ها هستند تا عسل‌های وارداتی ارزان قیمت از چین و سایر کشورها را با نام کشور مبدا برچسب‌گذاری کنند، زیرا این ادعا وجود دارد که بخشی از عرضه جهانی این قبیل عسل‌ها با شربت شکر عرضه می‌شود .

بریتانیا بزرگترین واردکننده عسل چینی در جهان است. عسل چینی می تواند یک ششم قیمت عسل تولید شده توسط زنبورهای بریتانیا باشد. عسل چینی با برچسب سوپرمارکتی را می‌توان با قیمتی معادل 69 پوند در هر شیشه خریداری کرد. سوپرمارکت ها می گویند هر شیشه عسل “100٪ خالص” است و می توان زنبوردار تولید کننده هر شیشه عسل را ردیابی کرد، اما هیچ الزامی برای شناسایی کشورهای مبدا عسل مخلوط شده از بیش از یک کشور وجود ندارد. اتحادیه اروپا اکنون در حال بررسی قوانین جدیدی برای بهبود اطلاعات مصرف کننده برای عسل و اطمینان از مشخص شدن کشور مبدا بر روی شیشه است.

لین اینگرام، رئیس شبکه معتبر Honey Authenticity UK (گروهی از زنبورداران که برای کسب اطلاعات بهتر برای خریداران کمپین می کنند) گفت که دولت باید قوانین سختگیرانه جدید خود را برای اطمینان از شفافیت بهتر اجرا کند.

اینگرام که همچنین زنبوردار اصلی در Wesley Cottage Bees، در نزدیکی Bridgewater در سامرست است، گفت: «مصرف‌کننده باید بتواند آگاهانه درباره چیزی که می‌خرد انتخاب کند، و این در حال حاضر برای او غیرممکن است: “قوانین فعلی برچسب گذاری آنچه را که مردم می خورند پنهان می کند.”

فروش عسل در سال گذشته به رکورد بالایی رسید و در سال های اخیر از مربا پیشی گرفته و استفاده از آن در بریتانیا بسیار محبوب شده است. بر اساس ارقام شرکت داده و تحقیقات Kantar، مصرف کنندگان 30000 تن عسل در سال 2020 به ارزش 130 میلیون پوند خریداری کردند.

حدود یک سوم واردات عسل بریتانیا از چین انجام می شود، اما تقریباً هرگز روی برچسب شیشه های سوپرمارکت، به عنوان کشور مبدا اشاره نمی شود. بریتانیا همچنین مقادیر قابل توجهی عسل ارزان قیمت را از هند، اوکراین و ویتنام وارد می کند.

عسل چینی بر بازار جهانی تسلط دارد اما بحث برانگیز است؛ زیرا زنبورداران در کشورهای دیگر می گویند که آزمایشات آزمایشگاهی نشان می دهد که بخشی از عسل عرضه شده در جهان توسط کلاهبرداران هدف قرار گرفته که آن را با شربت قند ارزان تر رقیق می کنند .

در چین، به مقامات در مورد این تهدید هشدار داده شده است. موسسه تحقیقات زنبورداری پکن در یک مقاله تحقیقاتی در ماه مارس سال گذشته اظهار داشت: “به منظور کسب سود بیشتر، عسل مرغوب با افزودن شیرین کننده‌های ارزان‌تر در معرض تقلب قرار می‌گیرد.” کارخانه‌ها در چین نوعی شربت شکر را برای فروش تبلیغ می‌کنند تا با عسل مخلوط شود. ادعا می‌شود که این شریت می‌تواند رایج‌ترین آزمایش‌های مورد استفاده توسط ناظران ایمنی مواد غذایی را شکست دهد.

در ایالات متحده به دلیل ادعاهایی مبنی بر اینکه واردات عسل تقلبی ارزان قیمت زنبورداران را به سمت سقوط مالی سوق می دهد، اقدامات قانونی صورت گرفته است.

سال گذشته، میچل واینبرگ، بازرس تقلب مواد غذایی مستقر در نیویورک، QSI، یک آزمایشگاه پیشرو آلمانی را مأمور آزمایش 9 شیشه عسل سوپر مارکت خود در بریتانیا کرد. هشت نمونه از 9 نمونه آزمایش شده، تقلب را نشان دادند، اما آژانس غذایی استانداردها (FSA) می‌گوید برای اطمینان از اینکه بتوان به چنین آزمایش‌هایی اعتماد کرد، کار بیشتری لازم است.

دیل گیبسون، یکی از بنیانگذاران زنبورهای خیابان برموندزی در لندن، که کندوهای زنبور عسل در داخل و اطراف پایتخت دارد، از جمله کاخ لمبث و پشت بام‌های نزدیک به تاور هیل، گفت که FSA و افسران استانداردهای بازرگانی باید اقدامات مؤثرتری در برابر تهدید این ماده غذایی انجام دهند.

سیان ادموندز، شریک شرکت حقوقی Burges Salmon که مشاوره نظارتی در مورد زنجیره تامین مواد غذایی ارائه می دهد، گفت که هرگونه تغییر جدید در قوانین برچسب‌گذاری مواد غذایی اروپا به طور خودکار در بریتانیا اعمال نخواهد شد، زیرا این کشور باید مقررات خود را معرفی کند.

هر اقدامی برای بهبود شفافیت در زنجیره غذایی مورد استقبال قرار می گیرد، اما باید با مشورت با شرکت های مواد غذایی در مورد اینکه چقدر آسان می تواند اجرا شود، ارزیابی شود. او افزود: “هر چیزی که اصالت و قابلیت ردیابی غذا را بهبود بخشد باید چیز خوبی باشد، اما باید آن را با عملی بودن متعادل کنید. زیرا صنعت ممکن است استدلال کند که یک قانون برچسب گذاری جدید ممکن است برای عسل های مخلوط از چندین کشور مختلف دشوار باشد.”

ریک مامفورد، رئیس علم، شواهد و تحقیقات در FSA، گفت که سازمان نظارت بر مواد غذایی در حال همکاری با سایر ارگان‌های دولتی و کارشناسان صنعت برای رسیدگی به برخی از پیچیدگی‌های مربوط به آزمایش اصالت عسل است. وی گفت: کار ما به دنبال ایجاد مؤثرترین ابزار اجرایی و راهنمایی برای تشخیص عسل طبیعی است تا مصرف کنندگان بتوانند خرید عسل را با خیالی آسوده انجام دهند.

یک سخنگوی دولت گفت: اعتماد مصرف کنندگان به غذایی که می خورند ضروری است و برچسب گذاری مواد غذایی باید دقیق باشد و به هیچ وجه گمراه کننده نباشد. ما با شرکای خود کار می کنیم تا شواهد علمی در حال ظهور در مورد آزمایش عسل را درک کنیم تا اطمینان حاصل شود که تمام عسل ها می توانند به طور منصفانه و دقیق برای محتویات و منشاء آزمایش شوند.

منبع:

https://www.theguardian.com/business/2021/nov/28/bee-aware-do-you-know-what-is-in-that-cheap-jar-of-honey

به این post امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *