شکر در مقابل عسل: کدام برای شما بهتر است؟

در حالی که شکر تصفیه شده و عسل هر دو منبع قند هستند و شیرینی را ارائه می دهند، اغلب از عسل به عنوان انتخاب سالمتر با ارزش غذایی بیشتر یاد می شود، اما آیا این حقیقت دارد؟ در اینجا بررسی کامل عسل در مقابل شکر و یک پاسخ در مورد اینکه آیا عسل واقعا گزینه سالم تری است یا خیر را ارائه می دهیم.

تفاوت بین عسل و شکر چیست؟

عسل و شکر هر دو منبع کربوهیدرات هستند، به ویژه قند از کربوهیدراتهای ساده. اگرچه عسل و شکر هر دو حاوی قند به شکل کربوهیدراتهای ساده هستند، اما از نظر ترکیب کلی متفاوت هستند.

شکر، از نیشکر یا چغندر قند، از مونوساکاریدها تشکیل شده است. 50٪ فروکتوز و 50٪ گلوکز، که با هم پیوند می یابند و ساکاروز دی ساکاریدی ایجاد می کنند که به آن قند نیز گفته می شود.

شکر و عسل- عطارخان

عسل شهد غنی از قند است که توسط زنبورها جمع آوری می شود و تقریباً از 38٪ فروکتوز، 31٪ گلوکز، 17٪ آب و 7٪ مالتوز، علاوه بر مقادیر کمی کربوهیدرات های ساده دیگر، گرده و مواد مغذی تشکیل شده است.

محتوای قند در عسل در مقابل شکر

میزانی مساوی از شکر، کالری بیشتری نسبت به عسل دارد. در هر 100 گرم شکر 100 گرم قند وجود دارد؛ در حالی که عسل 82.4 گرم قند دارد. این تفاوت تا حد زیادی به این دلیل است که شکر دارای 100٪ قند است، در حالی که عسل دارای سایر مواد مغذی غیر قندی و آب بیشتر است.

کالری موجود در عسل در مقابل شکر

با توجه به این که شکر حاوی قند بیشتری در هر وعده است، دارای کالری بیشتری در هر وعده در مقایسه با عسل نیز می باشد. در هر 100 گرم، شکر 387 کالری و عسل 304 کالری تأمین می کند. با این حال، از آنجا که عسل با حجم اندازه گیری می شود، کمی بیشتر از شکر کالری دارد: یک قاشق غذاخوری عسل حاوی 63.8 کالری، در حالی که یک قاشق غذاخوری شکر حاوی 46.5 کالری است.

شاخص قند خون عسل در مقابل شکر

شاخص گلایسمیک یا GI یک غذا نشان می دهد که به سرعت یا به آرامی سطح قند خون را پس از مصرف افزایش می دهد. هرچه درجه یک غذا در مقیاس GI بالاتر باشد، سریعتر سطح قند خون را افزایش می دهد. شکر نسبت به عسل، سطح قند خون را سریعتر افزایش می دهد. این به دلیل غلظت بیشتر فروکتوز در شکر است. شکر در مقیاس شاخص قند خون در درجه 65 قرار دارد، در حالی که رتبه دقیق قند خون عسل متفاوت است، زیرا ترکیبات عسل های مختلف می تواند متفاوت باشد. با این حال، به طور متوسط ​​عسل در درجه 61 قرار دارد.

فواید عسل

اگرچه همه عسل ها برابر نیستند و البته تهیه و خرید عسل واقعی کار پُر چالشی است، اما عسل اصل و خام دارای چندین فایده برای سلامتی است.

منبع آنتی اکسیدان ها

تحقیقات نشان داده است که برخی از خواص عسل، ناشی از آنتی اکسیدان های آن است. عسل خام طبیعی حاوی طیف وسیعی از ترکیبات است که به عنوان آنتی اکسیدان از جمله مواد شیمیایی گیاهی، فلاونوئیدها و اسید اسکوربیک عمل می کنند. این ترکیبات، به ویژه فلاونوئیدها، دارای خواص ضد التهابی و سایر مزایای سلامتی است.

عسل طبیعی- عطارخان

منبع ویتامین ها و مواد معدنی

عسل علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، منبع طبیعی ویتامین ها و مواد معدنی است. تجزیه دقیق محتوای تغذیه ای از عسل به عسل دیگر متفاوت است، زیرا زنبورها در مناطق مختلف در گیاهان مختلف گرده افشانی می کنند، اما مشخص شده است که عسل طبیعی حاوی مقادیر کمی نیاسین (ویتامین B3)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)، کلسیم، منیزیم، منگنز، پتاسیم، فسفر و روی و همچنین مقادیر زیادی از مواد مغذی دیگر است.

خواص ضد باکتری، ضد قارچی و ضد التهابی

برخی از جالب ترین مزایای عسل برای سلامتی عبارتند از: خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی آن. تحقیقات نشان داده است که عسل خام و پاستوریزه نشده می تواند باکتری ها و قارچ های ناخواسته را از بین ببرد؛ زیرا حاوی هیدروژن پراکسید، یک ضد عفونی کننده طبیعی است، که می تواند باکتری ها و قارچ های مضر را از بین ببرد. نشان داده شده است که برخی از انواع عسل برای التیام زخم، سوختگی های جزئی و تحریکات پوستی مانند پسوریازیس و همچنین سرفه یا سرماخوردگی معمولی مفید است. علاوه بر این، عسل خام و غیر پاستوریزه حاوی مقادیر کمی گرده گل است که برخی از کارشناسان ادعا می کنند ممکن است به حساسیت زدایی از واکنش های آلرژیک فصلی کمک کند، اگرچه نتایج علمی قطعی هنوز در این زمینه حاصل نشده است.

چون عسل شیرین تر از شکر است، پس ممکن است کمتر نیاز داشته باشد

در مقایسه با قند، عسل دارای فروکتوز بیشتری نسبت به گلوکز است و از آنجا که فروکتوز طعم شیرین تری دارد، می توانید از مقادیر کمتری از عسل برای طعم شیرین آن استفاده کنید.

مقایسه عسل و شکر- عطارخان

به طور کلی، عسل تیره دارای ارزش غذایی بیشتری است و برای حداکثر مزایای سلامتی، بهتر است از عسل خام و محلی استفاده کنید.

فواید شکر

شگفت آور است که شکر دارای فوایدی است:

از نظر فنی، شکر یک ماده طبیعی است. اگرچه بسیاری از شکر که امروزه فرآوری می شود از چغندر قند تهیه می شود که بسیاری از آنها از نظر ژنتیکی اصلاح شده اند، اما شکر به طور سنتی از نیشکر تهیه می شود که گیاهی طبیعی و غنی از فیبر است.

کالری کمتر

از نظر حجم، شکر کالری کمتری دارد. بنابراین، هنگام اندازه گیری شیرین کننده ها برای یک دستور غذا، 1 فنجان شکر کالری کمتری نسبت به 1 فنجان عسل دارد (چون فضای بین دانه های شکر خالی است). 774 کالری در هر فنجان شکر در مقابل 1031 کالری در هر فنجان عسل.

ارزان و همه کاره

در مقایسه با عسل، شکر، به ویژه شکر سفید تصفیه شده، بسیار ارزان تر است و معمولاً در دستور العمل های متعدد در سراسر جهان استفاده می شود. توجه به این نکته ضروری است که انواع مختلفی از شکر وجود دارد و اگرچه تفاوت های تغذیه ای در آنها حداقل است، اما بین شکر سفید، شکر نیشکر، شکر قهوه ای و سایر انواع قند تفاوت هایی وجود دارد.

نگرانی در مصرف عسل و شکر

نگرانی در مصرف عسل

گذشته از حساسیت های نادر در برخی افراد، خطرات کمی برای سلامتی مربوط به عسل وجود دارد. گرچه حاوی مقدار کمی کالری بیشتر در هر وعده است، تفاوت حداقل است.

نگرانی در مصرف شکر

در مقایسه با عسل، شکر با نگرانی های بیشتری در ارتباط است. مصرف زیاد کالری از قند تصفیه شده و افزوده شده با افزایش وزن، چاقی و دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و افزایش خطر بیماری ارتباط دارد.

کدام سالم تر است؟

از نظر کالری و محتوای قند، تفاوت بین شکر و عسل حداقل است، با این حال، به طور کلی، عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی بیشتر نسبت به شکر است. عسل همچنین دارای مقادیر کمی ویتامین B ریبوفلاوین، نیاسین، اسید فولیک، اسید پانتوتنیک و ویتامین B6، ویتامین C و مواد معدنی کلسیم، آهن، روی، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سلنیوم، کروم و منگنز است.

سخن پایانی

در حالی که عسل ارزش تغذیه ای بیشتری نسبت به شکر دارد، اما اگر بیش از حد مصرف شود، می توانند تأثیرات منفی بر سلامت متابولیک داشته باشند. اگر به دنبال عسل هستید، بهتر است از عسل محلی و خام استفاده کنید تا از خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی و مزایای سلامتی آن بهره مند شوید.

منبع:

https://kaynutrition.com/honey-vs-sugar/

به این post امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *